1390542880294
... verder lezen ottens
01/ 03 /2012 Geachte Sabino Bouw Wij zijn zeer te spreken over de dakkappellen en de... verder lezen 1390542958382
... verder lezen
Lening voor een serre

Dakkapel met schuindak

Een dakkapel met een schuin dak ziet er niet alleen mooi uit. Door het ontwerp is deze dakkapel ook zeer gebruiksvriendelijk.

Dakkapellen met een Pannendak

Een dakkapel met een schuin dak ziet er niet alleen mooi uit. Door het ontwerp is deze dakkapel ook zeer gebruiksvriendelijk.

Bij dakkapellen met schuin dak ligt de bovenrand van de dakkapel wat hoger op uw dak dan bij dakkapellen met plat dak. De dakkapel loopt dan schuin naar beneden af. Een dakkapel met schuin dak loopt dan vloeiender over in de rest van het dak.

Een dakkapel met schuin dak wordt ook wel sleepdakkapel genoemd.

Prijzen van een dakkapel met een schuin dak

De prijzen van dakkapellen met een schuin dak verschillen, maar liggen meestal wat hoger dan prijzen van dakkapellen met een plat dak. Omdat de bovenrand van de dakkapel namelijk hoger ligt, moet het gat in het dak groter zijn. Het aanpassen van de dakconstructie brengt daarom wat meer werk met zich mee en dat komt terug in de dakkapel prijzen. Een dakkapel met schuin dak kost gemiddeld € 600 tot € 800 meer dan een dakkapel van dezelfde breedte met een plat dak. Maar, met het schuine dak haalt u ook veel voordelen in huis.

Het grote voordeel van een schuin dak

Als u ervoor kiest om een dakkapel met schuin dak te plaatsen, haalt u een boel voordeel in huis. De afvoer van regenwater is bij een dakkapel met schuin dak bijvoorbeeld geen probleem: regen stroomt vanzelf van de dakkapel af. Daarnaast blijven ook bladeren en takken niet op het schuine dak liggen.

Een dakkapel met schuin dak heeft dus minder onderhoud nodig, omdat hij door zijn ontwerp niet met de gevaren van rottende bladeren, verstopte afvoeren of stilstaand water te maken heeft. Dit scheelt niet alleen in het onderhoud van de dakkapel, het zorgt er ook voor dat een dakkapel met schuin dak langer meegaat.

Een dakkapel met schuin dak kiezen om het design

Mensen die voor een dakkapel met schuin dak kiezen, doen dat ook vaak omdat een dakkapel met schuin dak beter aansluit bij hun woning. Door de vloeiende overgang van het dak naar het dak van de dakkapel vormt een dakkapel met schuin dak een eenheid met uw woning. Of simpel gezegd, veel mensen vinden een dakkapel met schuin dak mooier. Zeker als uw huis een bijzondere architectuur heeft, kan een dakkapel met schuin dak een goede keuze voor u zijn. Met het schuine dak kunt u iets eigens aan uw woning toevoegen.

Dakkapel met een schuin dak: de voordelen

• Dakkapellen met een schuin dak gaan langer mee, omdat ze door het ontwerp met minder gevaren te maken krijgen.

• U hoeft een dakkapel met schuin dak daarom ook minder vaak te onderhouden.

• Een schuin dak op de dakkapel vormt meer een eenheid met uw woning.

Dakkapel met een schuin dak: de nadelen

• Het plaatsen van een dakkapel met schuin dak vraagt meer werk en dat brengt hogere plaatsingskosten mee.

Andere dakkapellen

Als u nog twijfelt over een dakkapel met een schuin dak, kan een dakkapel met plat dak ook een goede optie zijn. Het aanbod van dakkapellen met een plat dak is namelijk groter. Als u op zoek bent naar nog meer ruimtewinst, is een nokverhoging misschien een mogelijkheid.

Goed om te weten: Een dakkapel met schuin dak is (meestal) niet bouwvergunningsvrij, hoewel steeds meer gemeentes die regels versoepelen.